Ongeloof en Ongelooflijk
Blijf op de hoogte en volg Ivo
31 Augustus 2012 | China, Shanghai
Ik zit nu bijna twee weken in Shanghai en heb me eerste lessen chinees achter de rug. Wat een taal zeg! Ik zal even bij het begin beginnen.
Na de eerste dag werd ik wakker en schrok ik mezelf het leplazarus haha, ik wist niet dat een mens zo lang kon slapen. Ik had wel meer dan 16 uur geslapen en het was dat Daan zei kom we gaan eruit, anders waren we zo weer vertrokken voor een x-aantal uur.
Die dag waren er al veel Nederlanders gearriveerd en we besloten diezelfde avond nog om het Chinese nachtleven een bezoekje te brengen. De lessen beginnen immers maandag 3 september al en dan hebben we natuurlijk noooit meer tijd om uit te gaan omdat we dan 24/7 op school of in ons hok zitten te zweten onder het genot van veel te kleine tafels en stoelen (je weet wel de stoelen en tafels die je als kleine snotneus in groep 6 te verduren had) om chinees te leren haha!
We zijn naar de club ‘Rich baby’ gegaan. We pakten de taxi voor ongeveer 30 yuan (€ 1,25 p.p.) en kwamen uit bij de club waar de taxi’s in een lange rij voor stonden te wachten. De entree zag er veelbelovend uit met veel lichten en uiteraard een aantal dikke lamborghini’s voor de deur. Voordat we naar binnen gingen namen we nog wat stokjes van de straatbarbequemannetjes die op elke hoek van de straat staan met een arsenaal aan vlees. Helaas had ik de verkeerde keuze genomen en moest ik het doen met wat vieze harde balletjes. Ik weet nog steeds niet wat het was maar wie weet heb ik wel de edele delen van een of ander beest in mijn mond gehad haha.
Uiteindelijk zijn we naar binnen gelopen en de verwachtingen werden waargemaakt! We kamen terecht in een zaal waar echt alles licht gaf, de muren, de pilaren echt van alles. En de dingen die geen licht gaven zorgden er wel voor dat het licht gereflecteerd werd, een mooie boel dus! Wat ons wel meteen opviel was dat er alleen maar chinezen waren. Ze waren nog niet echt in de dansstemming, en dus hielpen we ze een handje. Sommige chinezen vonden het geweldig om wat westerlingen te zien en binnen de kortste keren kwamen ze dan ook uitbundig mee dansen en een Engels woordje proberen haha. Uiteindelijk een prachtige avond gehad (voor in totaal 20 euro) en na afloop zijn we nog naar de MC Donalds gegaan, die is namelijk 24/7 geopend, geniaal natuurlijk als je na het stappen nog een lekkere vette hap wil scoren! En in Shanghai zijn de zwervers/bedelaars niet alleen op straat te vinden, ook in de MC staan ze paraat om je eens flink lastig te vallen.
De volgende dag werden we weer pas laat in de middag wakker en de avond viel dus alweer snel. Het idee was er om naar club M1nt te gaan. Dat is een club met in het midden een groot aquarium met jawel…. haaien erin!! Maar wat nou bleek, het is een aardig dure tent met een sjieke ‘dresscode’. En aangezien het erg warm was die avond, en bijna iedereen een korte broek aan had werd dat niets. Maar ik zal hoe dan ook teruggaan in me op maat gemaakte pak (van maar liefst 50 euro) en een paar foto’s schieten van die lieve haaitjes.
Nog een paar dingen:
- In de spits kan je beter niet de metro pakken
- Vissen worden live op straat kapot geslagen en worden vervolgens opengesneden
- Levende eenden ontbreken ook niet in de supermarkt, god mag weten wat de kerel achter de balie met ze doet
- Fooien geven schijnt onbeleefd te zijn
- Taxi chauffeurs hebben een hekel aan buitenlanders
- Chinese kinderen poepen op straat
- Met stokjes eten is vervelend
- Spugen op het station is verboden
- Ik heb me ogen uitgekeken in de metro. Al die duizenden vierkante meters met overal wolkenkrabbers, ongelooflijk!
09 September 2012 - 18:46
Git:
je wil niet weten wat hier in Nederland allemaal gebeurt in de bio industire[megastallen voor varkens, koeien, kippen en dan de slachthuizen etc] alleen dat zien we niet. Alles wat we eten aan vlees of vis wordt gedood maar we willen het liever niet zien dus misschien is het nog wel eerlijker om het op straat te zien.Ik ben benieuwd hoe het met je taallessen gaat.En 16 uur slapen? Zat er een slaapmiddel in de harde balletjes? Leuk trouwens dat jullie met de Chinzen gedanst hebben.
Hier prachtig weer trouwens. En bij jullie? liefs, Git.
09 September 2012 - 19:16
Oma:
Lieve Ivo, Jouw verhaaltjes worden aan mij voorgelezen. Ik vind je heel erg dapper en ben blij dat ik het nog mag meemaken. Loop niet te hard van stapel want misschien wordt het nog moeilijk. Maar ik denk aan je en leef met je mee. Jouw verhaaltjes bewaar ik zuinig. Kus, Oma -
09 September 2012 - 22:24
Len:
mooi verhaaltje weer maatje!
Succes op school deze week we skypen!
xx -
10 September 2012 - 02:29
Max:
Wat n verhalen allemaal ouwe haha,
Mooi om te lezen dat je het prima naar je zin heb daar!
Succes op school en met het sinasappels leren haha
Gr max -
10 September 2012 - 09:04
Ryan:
Prima naar je zin dus! en nog aardig wat weken te gaan! Wil alleen het Paris Hilton verhaal nog even horen haha!
Veel plezier nog ouwe -
10 September 2012 - 19:52
Natalie:
Zo te zien leer je veel. Je gaat echt genieten van de kleine dingen in NL als je terug bent. Geniet er nog maar goed van.
gr, natalie -
10 September 2012 - 19:54
Renée:
He joh Ivo, wat kun jij op een leuke manier je verhaal vertellen, lees het met veel plezier.
Menigeen is jaloers op je foto's van facebook. Ook ik ben nieuwsgierig naar het verhaal er achter, kan ik lekker opscheppen dat mijn "broertje van 19" het er van neemt (haha wij hebben 1 vriend en die is wild van Paris, dus even lekker aandikken is leuk)
Terug naar de schoolbanken letterlijk en figuurlijk dus, allleen een metertje groter dan je toen was...
Nou ik kijk uit naar je volgende berichtje en misschien wat fotootjes?!
X Renée -
10 September 2012 - 19:56
Renée:
O ik zie net dat je al wat fotootjes hebt geplaatst